ون باری برقی پرو درایو

در نیمه‌دوم سال ۲۰۲۴ ون‌ها و مینی‌ون‌ها زیادی به بازار معرفی شدند که غالبا الکتریکال بودند.

چند دهه است که از انواع ون در بخش‌های مختلف ازجمله حمل‌ونقل باری و مسافری داخل و بین‌شهری، سرویس‌های سازمانی بخش‌خصوصی و دولتی، عرضه خدمات سیار، نهادهای درمان و... استفاده می‌شود. کیفیت ساخت، جادار بودن و تسهیل جابه‌جایی بار یا مسافر از ویژگی‌های این نوع وسایل‌ نقلیه به شمار می‌رود و موجب افزایش استقبال از این محصول در بازار خودرو جهان شده است. تورهای مسافرتی و خانوارهایی که سالانه سفرهای مکرری در برنامه خود دارند نیز اقدام به تهیه ون و کاربری‌سازی آن به عنوان کمپر می‌‎کنند. در نیمه‌دوم سال ۲۰۲۴ ون‌ها و مینی‌ون‌ها زیادی به بازار معرفی شدند که غالبا الکتریکال بودند. در ادامه این مطلب به سه نمونه برقی و پلاگین-هیبرید از آن‌ها با کاربری باری و مسافری می‌پردازیم.

ون برقی بی‌وای‌دی E-Vali

بی‌وای‌دی در نمایشگاه حمل‌ونقل هانوفر (آلمان) امسال از یک ون تجاری سبک و کاملا برقی با نام E-Vali رونمایی کرد که در آینده نزدیک راهی بازارهای اروپایی خواهد شد تا به‌عنوان گزینه‌ای کاربردی و کم‌هزینه برای تحویل بارهای گوناگون انتخاب شود.

سه ون جذابی که در نیمه‌دوم ۲۰۲۴ معرفی شدند

بی‌وای‌دی می‌گوید E-Vali با وزن ۳.۵/۴.۲۵تن خود می‌تواند نیازهای مشتریان اروپایی را برطرف کند. این خودرو جدید به باتری تیغه‌ای خود بی‌وای‌دی و ویژگی‌های کمک‌راننده هوشمند مجهز است. بی‌وای‌دی E-Vali از بسته کامل سیستم‌های کمک‌راننده پیشرفته برای بهبود ایمنی و راحتی سود می‌برد که ازجمله آن‌ها می‌توان به کروزکنترل تطبیقی، هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار، تشخیص نقاط کور و کنترل حرکت در سربالایی اشاره کرد.

داخل کابین E-Vali سیستم‌های ارتباطی اپل کارپلی و اندروید اتو وجود دارد و این محصول از به‌روزرسانی از راه دور نیز سود می‌برد. در داشبورد ون بی وای نیز ویژگی‌های متنوعی همچون شارژر بی‌سیم و کنترل صوتی ادغام شده‌اند.

ون برقی چینی‌ها فضای بار زیادی دارد که به حداکثر ۱۷.۹ مترمکعب می‌رسد. همچنین ظرفیت بارگیری مدل ۴.۲۵ تن حداکثر ۱۴۵۰ کیلوگرم اعلام شده است. این محصول از درهای عقب بزرگ و صندلی‌های تاشو با تنظیم در ارتفاع برخوردار شده است تا حداکثر فضا را ارائه کند.

طول، عرض و ارتفاع مدل ۳.۵ تن برابر با ۵۹۹۵، ۲۰۹۶ و ۲۷۸۰ میلی‌متر و فاصله بین محوری آن ۳۸۶۵ میلی‌متر اعلام شده است. درحالی‌که ابعاد مدل ۴.۲۵ تن به ۶۹۹۵، ۲۰۹۶ و ۲۷۸۰ میلی‌متر و فاصله بین محوری آن به ۴۵۵۰ میلی‌متر می‌رسد. بی‌وای‌دی E-Vali از باتری ۸۰.۶ کیلووات ساعتی استفاده کرده و با یک‌بار شارژ مسافت ۲۲۰ تا ۲۵۰ کیلومتر را طی می‌کند.

چینی‌ها می‌گویند باتری تیغه‌ای این خودرو ایمنی و دوام بیشتری دارد و از نظر راندمان انرژی و تراکم قدرت، بهتر از نمونه‌های استاندارد فعلی است. همچنین در عرض نیم ساعت می‌توان شارژ باتری را از ۱۰ به ۸۰ درصد رساند.

ون باری برقی پرو درایو

شرکت پرو درایو که به تولید خودروهای رالی بسیار جذاب مشهور است، امسال با همکاری شرکت آستایمر دیزاین، از یک ون باری برقی با نام Evolv رونمایی کرد. پروژه مشترک یادشده با نام Elm موبیلیتی شناخته می‌شود و اولین محصول آن نیز ون برقی کوچک با نام Evolv است.

سه ون جذابی که در نیمه‌دوم ۲۰۲۴ معرفی شدند

این ون که برای تحویل وسایل گوناگون در مسافت‌های کوتاه طراحی شده، طول و عرض ۳۲۵۱ و ۱۴۴۷ میلی‌متری داشته و وزنش هم فقط ۸۵۰کیلوگرم اعلام شده است. فضای بارگیری اصلی Evolv می‌تواند اشیایی با حداکثر ارتفاع ۱.۵۸متر و وزن بیش از ۳۰۰ کیلوگرم را در خود جای دهد.

یک فضای بارگیری دوم هم وجود دارد که از طریق در پشتی در دسترس است و فضای بارگیری با ارتفاع ۱.۱متر و وزن ۲۰۰ کیلوگرم را فراهم می‌کند.

ون یادشده حتی شعاع گردش ۷.۸ متری دارد که اندکی بیشتر از شعاع گردش تاکسی لندن است. راننده این ون بامزه در کابینی تک‌نفره که از شیشه جلوی بزرگ سود می‌برد قرار می‌گیرد. چنین طراحی‌ای برای ایجاد حداکثر میدان دید صورت پذیرفته است و حتی دو برف‌پاک‌کن بزرگ نیز به چشم می‌خورند. Evolv استانداردهای ایمنی ون‌های کوچک اروپا را پاس کرده و جزو تواناترین و کاراترین وسایل نقلیه کلاس L۷e به شمار می‌رود.

باتری ۲۰ کیلووات ساعتی ون پرو درایو توان پیمایش ۱۶۰ کیلومتری را فراهم می‌سازد که برای انتقال وسایل در فواصل کوتاه کفایت خواهد کرد. با استفاده از شارژر سطح ۲ می‌توان در کمتر از ۲ ساعت شارژ ۲۰درصدی باتری را به ۸۰درصد رساند. حداکثر سرعت Evolv به ۸۰کیلومتر در ساعت می‌رسد، اما پرو درایو می‌گوید در آینده باتری دیگری هم قابل انتخاب خواهد بود.

ون Elm Evolv فعلا در مرحله کانسپت قرار دارد، اما قرار است نسخه تولیدی آن در سال ۲۰۲۸ از راه برسد. این کمپانی هم‌اکنون در حال گفت‌وگو با یک سرمایه‌گذار در آمریکا جهت تولید ناوگان کوچکی از ون‌های برقی مورد بحث در این کشور است، هرچند اکثر آن‌ها مخصوص بازار اروپا خواهند بود. Elm می‌خواهد تا سال۲۰۳۰ به ظرفیت تولید سالانه ۱۰هزار دستگاه از ون Evolv برسد و قیمت آن نیز در محدوده ۳۰هزار دلار خواهد بود.

مینی‌ون پلاگین-‌هیبرید تویوتا آلفارد

تویوتا آلفارد که نخستین مینی‌ون پلاگین-‌هیبرید بازار این کشور محسوب می‌شود، به‌صورت شش‌نفره معرفی شده است و از باتری لیتیوم-‌یون مشترک سود می‌برند. ژاپنی‌ها اشاره‌ای به ظرفیت باتری موردبحث نکرده‌اند، اما این باتری در حالت برقی می‌تواند توان پیمایش حدود ۷۳کیلومتر را فراهم کند.

سه ون جذابی که در نیمه‌دوم ۲۰۲۴ معرفی شدند

با استفاده از شارژر ۵۰ کیلوواتی تنها ۳۸ دقیقه طول می‌کشد تا شارژ باتری این مینی‌ون به ۸۰ درصد برسد. تویوتا آلفارد پلاگین‌هیبرید از پیشرانه ۲.۵ لیتری تنفس طبیعی و موتورهای برقی استفاده می‌کند و قدرت ترکیبی ۳۰۲ اسب‌بخار دارند. از آن‌جا که مینی‌ون‌های تویوتا به سیستم E-Four تویوتا مجهزند، یک موتور برقی در اکسل جلو و یکی دیگر در عقب دارند.

وجود این باتری باعث شده است مرکز ثقل تویوتا آلفارد و ولفایر نسبت به مدل هیبرید عادی ۳۵میلی‌متر کاهش یابد. همچنین مینی‌ون یادشده از توانایی شارژ دوجهته سود می‌برد و بنابراین می‌توان آن‌ها را به‌عنوان یک پاوربانک متحرک در نظر گرفت. پیشرانه بنزینی نیز می‌تواند برق تولید کند و این موضوع در شرایط اضطراری کاملا مفید خواهد بود.

با وجود باک سوخت پر، آلفارد برق کافی برای ۵ نفر و نصف روز را تامین خواهد کرد. این ارقام بر اساس مصرف انرژی روزانه ۱۰کیلووات ساعتی محاسبه شده‌اند. برای آلفارد باید رقمی معادل ۶۸هزار دلار را پرداخت کرد که بیش‌از دوبرابر قیمت مدل پایه هیبرید و دیفرانسیل جلو است. علاوه‌بر وجود درگاه شارژ، این مدل با رینگ‌های ۱۹اینچی، پوشش داخلی سقف جیر و تریم چوبی روی فرمان متمایز می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =